top of page

ONDERHOUD BLAUWE HARDSTEEN

Om werkbladen van Belgische arduin te onderhouden, smeert u het oppervlak in met een oplossing van 50% terpentijn en 50% lijnolie. Laat 24 uren drogen en haal het overtollige weg. Deze behandeling kan u desnoods herhalen, maar dan met een verhouding 2/3de terpentijn en 1/3de lijnzaadolie. Vlekken van azijn, citroen, cola, etc. zullen zo grotendeels verdwijnen, en het werkblad zal worden gevoed en beschermd. Herhaal dit 1 of 2 maal per jaar of wanneer het nodig is.


Voor het voeden van de steen en het verdoezelen van piepkleine krasjes gebruikt u een oplossing van een handvol neutrale, natuurzuivere zachte zeep (genre Marseille of D’Or) op 10 liter warm water. In deze verhouding blijven er geen lelijke zeepsporen achter. U kan het werkblad ook reinigen met een poetsdoekje gedrenkt in een beetje lijnzaadolie.


Na enkele jaren in gebruik geraakt arduin verzadigd en heeft dan een charme die weinig andere soorten natuursteen kunnen evenaren. Blauwe hardsteen is kras- en vlekgevoeliger dan bijvoorbeeld gepolijste graniet of composiet. Het is een natuurlijk product dat van nature witte aders, schelpen, zwarte lijntjes en lichte terrasvorming kan vertonen.

Speciaal Impregneermiddel voor keukenbladen in Blauwe Hardsteen: Lithofin Protector voor blauwe hardsteen vlekremmende behandeling op waterbasis , speciaal voor Blauwe Hardsteen. Geschikt voor de meeste afwerkingen zoals gezoet, ruw, geborsteld, geslepen enz. Niet geschikt voor gepolijste (hoogglanzende) afwerkingen. Voor de eerste behandeling van nieuwe bladen en voor het behoud van de periodieke bescherming.​

  • Producten van Lithofin zijn te koop in onze toonzaal

bottom of page