top of page

PROJECTEN

Natuursteen betekent een belangrijke meerwaarde voor uw woning. Natuursteen is een veelzijdig, sterk en uniek materiaal. Dankzij de vele soorten en afwerkingen  kan natuursteen doorheen uw woning overal toegepast worden. Denk maar aan de dorpels, de gevelplinten, de klassevolle trap, het passend venstertablet, een praktisch keukenwerkblad in graniet, een klassieke of strakke schouwbekleding in natuursteen, of een natuurstenen badkamertablet en douche? Natuursteen is steeds een goede keuze, het wordt volledig op maat verzaagd naar uw persoonlijke wensen. Het laat zich bovendien perfect combineren met andere materialen zoals glas, hout of inox.

TRAPPEN

Wanneer je een woning binnenkomt, is de trap vaak het eerste wat je ziet, de “eye catcher”  van de inkomhal. Het produceren en plaatsen van trappen in  Belgische blauwe hardsteen, marmer, graniet, marmer – en kwartscomposiet behoort tot één van onze hoofdactiviteiten en is reeds generaties lang één van onze specialiteiten. 

BINNENTABLETTEN & ENTREPORTEN

Een entreporte wordt in de deuropening geplaatst om de ruimte tussen 2 vloeren te dichten. U vindt bij ons een ruime keuze tinten. De entreporte wordt steeds op maat gezaagd en afgewerkt met een kleine afschuining  aan de lange zijden.


Bij ons kan u ook terecht voor de afwerking van uw venstertabletten in natuursteen, marmercomposiet of kwartscompsiet. De tabletten worden op maat gezaagd en afgewerkt.

DORPELS

Dorpels in Belgische blauwe hardsteen hebben een belangrijke functie: ze verhinderen dat water binnendringt in het onderliggend metselwerk. Wij produceren dorpels voor ramen, deuren en garages in alle mogelijke breedtes, diktes en afwerkingen.

GEVELPLINTEN & GEVELBEKLEDING

Gevelplinten in natuursteen worden op maat gezaagd en afgewerkt met of zonder afgeschuinde bovenzijde. De gevelplinten zijn niet alleen praktisch, ze zijn ook onderhoudsvriendelijk en beschermen de gevelsteen tegen opspattend water.

DEUROMLIJSTING

De deuromlijsting weerspiegelt het karakter van uw woning. Wij maken uw omlijsting volledig op maat en naar uw wens op basis van een foto, eigen ontwerp, advies van uw architect. Natuursteen laat een onbeperkt aantal mogelijkheden toe qua afwerking en stijl.

BRIEVENBUSSEN

Een brievenbus is essentieel bij elke woning. Kies daarom voor een brievenbus in duurzaam en kwaliteitsvol materiaal zoals Belgische blauwe hardsteen. Hierdoor hoeft u geen bang te hebben bij een strenge vorst op een barst.

VLOEREN

Uw vloer krijgt een extra dimensie bij het gebruiken van natuursteen. Bovendien is het ook een duurzaam materiaal. De keuze van welke natuursteen hangt natuurlijk af van verschillende elementen zoals uw persoonlijke voorkeur maar ook naar onderhoud toe. Daarom komt u best langs in onze toonzaal waar wij u uit jarenlange ervaring u het beste advies kunnen geven.

KEUKENWERKBLADEN

U mag gerust zeggen dat de keuken nu één van de belangrijkste ruimtes van het huis geworden is. Het keukenwerkblad is het meest intensief gebruikt onderdeel van uw keuken. Laat uw persoonlijke smaak spreken en kies uw favoriet materiaal: natuursteen of composiet. Wij zorgen voor op maat gesneden bladen met afloopgroeven en de nodige uitsnijdingen.

BADKAMERS & DOUCHES

Droomt u ook al jaren van een badkamer in natuursteen? Een luxe inloopdouche volledig afgewerkt in natuursteen van hoogste kwaliteit? Ook daarvoor kan u bij Natuursteen Praille terecht.

MAATWERK

Voor alle soorten maatwerk in natuursteen bent u ook meer dan welkom bij ons. Open haard, schouw, salontafel, monumenten en zo veel meer. Ontdek snel wat er mogelijk is!

bottom of page