top of page

STEENSOORTEN

1218.jpg
graniet.jpg

BLAUWE HARDSTEEN

Voor maatwerk in eigen atelier werken wij louter en alleen met Belgische hardsteen uit Henegouwen. Carriéres du Hainaut ontgint reeds 125 jaar de edele, unieke en authentieke blauwe hardsteen uit de dieptes van onze ondergrond. Belgische blauwe hardsteen kan verschillende grijstinten hebben, naargelang de afwerking:

  • Korrel 40 = grijs geschuurd

  • Korrel 80 = blauw geschuurd

  • Korrel 320 = donker geschuurd

Deze afwerking dient vermeld te worden bij iedere opdracht

 ​

Met dorpels, gevelplinten, dekstenen, deur- en garageomlijstingen in Belgische blauwe hardsteen onderscheidt uw huis zich meteen door een tijdloze klasse. Blauwe hardsteen is bestand tegen weer en wind, grote temperatuurverschillen en strenge vorst. Deze natuursteen is makkelijk te combineren met buitenisolatie. De charme, het  duurzame karakter en de talrijke afwerkingsmogelijkheden  maakt deze natuursteen tot een zeer aantrekkelijk bouwmateriaal in alle bouwstijlen

GRANIET

Graniet is een stollingsgesteente of Metamorfe gesteente. Kenmerkend voor graniet is de slijtvastheid en de krasbestendigheid. Het is goed bestand tegen vuil en makkelijk te onderhouden. Graniet is bovendien vorstbestendig waardoor het zowel binnen als buitenshuis kan gebruikt worden.

  • Wordt voornamelijk gebruikt voor tabletten, entreporten, vloeren, trappen, keuken- en badkamertabletten, douchewanden, gevelbekleding en grafstenen.

BIAM PO - Bianco America.jpg
ThBe-VZ.jpg

MARMER

Marmer is een kalkgesteente gevormd onder hoge druk- en temperatuursverschillen. Het is een zachtere steen.

  • Wordt voornamelijk gebruikt voor tabletten, entreporten, vloeren, schouwbekleding, trappen, …

KALKSTEEN

Of witsteen is een sedimentgesteente, fossielen kunnen dus voorkomen. Binnen deze natuursteensoort onderscheiden we twee types: de zachte, poreuze witstenen en de harde kalkstenen.

  • Voornamelijk  gebruikt voor dorpels, plinten, portieken, tabletten, tegels, …

Pr_BMCRPO_5637156375.jpg
Grey Mirrorlux Close up.JPG

MARMERCOMPOSIET

Marmercomposiet is samengesteld uit marmergranulaten, kleurpigmenten en harsen. Omdat de marmercomposiet compacter is, is een plaat marmercomposiet harder dan marmer zelf. Het is beschikbaar in verschillende kleurtinten.

  • Voornamelijk gebruikt voor venstertabletten, entreporten, trappen en vloeren.

KWARTSCOMPOSIET

Kwartcomposiet is samengesteld uit harsen met graniet- of kwartsgranulaten en kleurstoffen. Is verkrijgbaar in talloze kleurschakeringen.

Is een zeer hard materiaal waardoor er niet makkelijk krassen in voorkomen. Het oppervlak is niet poreus en maakt het hierdoor vlekbestendig. Het is echter niet hittebestendig. De harsen kunnen bijgevolg verbanden en verkleuren.

Afwerking = poli of velvet/velluto

  • Wordt voornamelijk gebruikt voor keukenwerkbladen, tabletten, badkamerafwerking,…

bottom of page